poletna liga

Poletna liga Tenis Klub Svoboda


1. Poletna Liga

2. Poletna Liga

3. Poletna LigaPRAVILA POLETNE LIGE SVOBODA

1. Število nastopajočih igralcev v 1.,2. in 3. poletni ligi Svoboda je 14 do maksimalno 16 igralcev v posamezni ligi. Akontacija za resno igranje znaša 30 €, katero organizator vrne ob odigranih desetih tekmah do 14.8.2011. V primeru, da igralec do omenjenega datuma ne odigra 10 tekem, se akontacija porabi za nagrade in piknik. Po končanem ligaškem tekmovanju bo zaključni turnir s podelitvijo nagrad in piknikom. Predviden začetek lige je 21.5.2011, zadnji dan za odigranje ligaških tekem pa je 18.9.2011.

2. Najkasnejši rok za prijavo je 17.4.2011. Prijave bodo potekale izključno preko e-mail naslova. Najkasnejši rok za plačilo akontacije za resno igranje je 8.5.2011, nakar bo organizator sestavil lige. Točen razpored tedenskih dvobojev bo objavljen v klubskih prostorih in na naši spletni strani.

3. Pravico igranja v 1. poletni ligi Svoboda imajo igralci, ki so zasedli mesta od 1 do 14 v 1. poletni ligi Svoboda v prejšnji sezoni in najboljši iz 2. poletne lige Svoboda. Preostale igralce lahko povabi organizator po svoji izbiri.

4. Pravico igranja v 2. poletni ligi Svoboda imajo igralci, ki so izpadli iz 1. poletne lige Svoboda ter igralci, ki so zasedli mesta od 1 do 14 v 2. poletni ligi Svoboda v prejšnji sezoni in najboljši iz 3. poletne lige Svoboda. Preostale igralce lahko povabi organizator po svoji izbiri.

5. Pravico igranja v 3. poletni ligi Svoboda imajo igralci, ki so izpadli iz 2. poletne lige Svoboda ter vsi igralci iz 3. poletne lige Svoboda. Preostale igralce lahko povabi organizator po svoji izbiri.

6. Posamezni dvoboj se igra na dva dobljena niza. V primeru, da zmanjka časa za dokončanje dvoboja, se igralca dogovorita za dodaten termin in takrat dvoboj nadaljujeta pri rezultatu, kjer sta ga prejšnjič zaključila. Zmagovalec dvoboja dobi 2 točki, poraženec pa 1 točko. Dvoboj se igra z novimi žogami, katere prinese igralec, ki je določen za žoge. Za točen termin igranja dvoboja se igralca dogovorita med seboj. V primeru da je dvoboj odpovedan, mora igralec, ki je dvoboj odpovedal to javiti nasprotniku vsaj tri dni pred dvobojem in se z njim dogovoriti za nadomestni termin. V kolikor tega ne stori se mu avtomatsko odvzame 1 točka. V kolikor igralca napišeta rezultat, ki ni enak odigranemu ali pa sploh tekme nista odigrala, sta oba kaznovana z odvzemom 4 točk. Vse nejasnosti in pritožbe rešuje tekmovalni odbor v sestavi Kalin Miha, Javh Primož, Smolčič Marko, Krpan Beno in Medvedšek Blaž.

7. Kriteriji za vrstni red:
- osvojene točke
- večje število odigranih tekem
- medsebojna zmaga
- razlika v osvojenih setih

8. Poletna liga Svoboda se odvija izključno na teniških igriščih Svoboda.

Organizator poletne lige Svoboda želi, da bi se liga odvijala v športnem duhu, zato naprošamo vse udeležence da pripomorejo k temu.

Teniški pozdrav!

Tenis klub Svoboda

Objavi to stran na svojem