ženska liga svoboda

Pravila ženske lige

  1. Število nastopajočih igralk v ženski poletni ligi Svoboda je od 6 do maksimalno 14 igralk. Akontacija za resno igranje znaša 20 €, katere del (10 €) organizator vrne ob odigranih šestih tekmah do 20.7.2014, preostanek pa porabi za bogate nagrade za ligo. V primeru, da igralka do omenjenega datuma ne odigra 6 tekem, se akontacija porabi za nagrade in piknik. Po končanem ligaškem tekmovanju bo zaključni turnir s podelitvijo nagrad in piknikom. Predviden začetek lige je 12.5.2014, zadnji dan za odigranje ligaških tekem  pa je 21.9.2014.

  1. Najkasnejši rok za prijavo je 20.4.2014. Prijave bodo upoštevane izključno ob plačilu akontacije. Akontacija se poravna z neposrednim plačilom organizatorju. Po zaključnem roku za prijave bo organizator sestavil razpored igranja. Točen razpored tedenskih dvobojev bo objavljen v klubskih prostorih in na naši spletni strani.

OPOZORILO: Po končanem roku za prijave, prijava ne bo več mogoča. Organizator bo upošteval samo prijave ob katerih je bila poravnana akontacija.

  1. Posamezni dvoboj se igra na devet dobljenih iger. V primeru, da zmanjka časa za dokončanje dvoboja, se igralki dogovorita za dodaten termin in takrat dvoboj nadaljujeta pri rezultatu, kjer sta ga prejšnjič zaključili. Zmagovalka dvoboja dobi 2 točki, poraženka pa 1 točko. Žoge prinese igralka, ki je določena za žoge. Za točen termin igranja dvoboja se igralki dogovorita med seboj. V primeru da je dvoboj odpovedan, mora igralka, ki je dvoboj odpovedal to javiti nasprotnici vsaj tri dni pred dvobojem in se z njo dogovoriti za nadomestni termin. V kolikor tega ne stori se ji avtomatsko odvzame 1 točka. V kolikor igralki napišeta rezultat, ki ni enak odigranemu ali pa sploh tekme nista odigrali, sta obe kaznovana z odvzemom 4 točk. Vse nejasnosti in pritožbe rešuje tekmovalni odbor v sestavi Kalin Miha, Javh Primož, Smolčič Marko, Krpan Beno in Medvedšek Blaž.

  1. Organizator lige bo lestvico na internetni strain www.tksvoboda.si osvežil enkrat tedensko (nedelja), kjer se bodo upoštevale odigrane tekme tekočega tedna. Igralka, ki je določena za “izzivanje” mora svojo nasprotnico osebno “izzvati” preko telefona ali sms-ja najkasneje do četrtka. Skupinski maili ne bodo upoštevani kot izzivanje.

OPOZORILO: v lestvico se bodo vpisali le rezultati, ki bodo vpisani in podpisani v listi za rezultate.

  1. Kriteriji za vrstni red:

-         osvojene točke

-         večje število odigranih tekem

-         medsebojna zmaga

-         razlika v osvojenih setih

  1. Poletna liga Svoboda se odvija izključno na teniških igriščih Svoboda. Igralke tudi obveščamo, da je na TK Svoboda pravilo, da se igrišča plačajo pred začetkom igranja, zato prosimo vse igralke da se tega držijo.

Organizator poletne lige Svoboda želi, da bi se liga odvijala v športnem duhu, zato naprošamo vse udeležence da pripomorejo k temu.

Teniški pozdrav!

Tenis klub Svoboda