PRAVILA POLETNE LIGE TK SVOBODA

Pravila poletne lige Svoboda

  1. Število nastopajočih igralcev v 1 in 2. poletni ligi Svoboda je 14 do 16 igralcev v posamezni ligi (organizator ima pravico do povabila igralcev po svoji izbiri). Akontacija za resno igranje znaša 30 €, katere del (10 €) organizator vrne ob odigranih desetih tekmah do 20.7.2014, preostanek pa porabi za organizacijo zaključnega turnirja. V primeru, da igralec do omenjenega datuma ne odigra 10 tekem, se akontacija porabi za bogate nagrade za ligo. Po končanem ligaškem tekmovanju bo zaključni turnir s podelitvijo nagrad in piknikom. Predviden začetek lige je 12.5.2014, zadnji dan za odigranje ligaških tekem  pa je 21.9.2014.

  1. Najkasnejši rok za prijavo je 20.4.2014. Prijave bodo upoštevane izključno ob plačilu akontacije. Akontacija se poravna z neposrednim plačilom organizatorju. Po zaključnem roku za prijave bo organizator sestavil lige. Točen razpored tedenskih dvobojev bo objavljen v klubskih prostorih in na naši spletni strani.

OPOZORILO: Po končanem roku za prijave, prijava ne bo več mogoča. Organizator bo upošteval samo prijave ob katerih je bila poravnana akontacija.

  1. Pravico igranja v 1. poletni ligi Svoboda imajo igralci, ki so zasedli mesta od 1 do 14 v 1. poletni ligi Svoboda v prejšnji sezoni in najboljša dva iz 2. poletne lige Svoboda. Preostale igralce lahko povabi organizator po svoji izbiri.

  1. Pravico igranja v 2. poletni ligi Svoboda imajo igralci, ki so izpadli iz 1. poletne lige Svoboda ter igralci, ki so v prejšnji sezoni nastopali v 2. poletni ligi Svoboda. V primeru velikega števila prijav imajo za uvrstitev v 2. Poletno ligo Svoboda prednost igralci, ki so v prejšnji sezoni odigrali večje število tekem. Preostale igralce lahko povabi organizator po svoji izbiri.

  1. 3. poletna liga Svoboda se bo igrala ob minimalno 10 prijavljenih igralcih.

  1. Posamezni dvoboj se igra na dva dobljena niza. V primeru, da zmanjka časa za dokončanje dvoboja, se igralca dogovorita za dodaten termin in takrat dvoboj nadaljujeta pri rezultatu, kjer sta ga prejšnjič zaključila. Zmagovalec dvoboja dobi 2 točki, poraženec pa 1 točko. Dvoboj se igra z novimi uradnimi žogami lige, katere prinese igralec, ki je določen za žoge. Za točen termin igranja dvoboja se igralca dogovorita med seboj. V primeru da je dvoboj odpovedan, mora igralec, ki je dvoboj odpovedal to javiti nasprotniku vsaj tri dni pred dvobojem in se z njim dogovoriti za nadomestni termin. V kolikor tega ne stori se mu avtomatsko odvzame 1 točka. V kolikor igralca napišeta rezultat, ki ni enak odigranemu ali pa sploh tekme nista odigrala, sta oba kaznovana z odvzemom 4 točk. Vse nejasnosti in pritožbe rešuje tekmovalni odbor v sestavi Kalin Miha, Javh Primož, Smolčič Marko, Krpan Beno in Medvedšek Blaž.

  1. Organizator lige bo lestvico na internetni strain www.tksvoboda.si osvežil enkrat tedensko (nedelja), kjer se bodo upoštevale odigrane tekme tekočega tedna. Za vse neodigrane tekme oz. za vse tekme, ki ne bodo vpisane v listo za rezultate, nobeden od igralcev ne bo prejel nobene točke. Igralec, ki je določen za “izzivanje” mora svojega nasprotnika osebno “izzvati” preko telefona ali sms-ja najkasneje do četrtka.

OPOZORILO: v lestvico se bodo vpisali le rezultati, ki bodo vpisani in podpisani v listi za rezultate.

  1. Kriteriji za vrstni red:

-         osvojene točke

-         večje število odigranih tekem

-         medsebojna zmaga

-         razlika v osvojenih setih

  1. Poletna liga Svoboda se odvija izključno na teniških igriščih Svoboda. Igralce tudi obveščamo, da je na TK Svoboda pravilo, da se igrišča plačajo pred začetkom igranja, zato prosimo vse igralce da se tega držijo.

Organizator poletne lige Svoboda želi, da bi se liga odvijala v športnem duhu, zato naprošamo vse udeležence da pripomorejo k temu.

Teniški pozdrav!

Tenis klub Svoboda